Аксыйский район
Айыл турмушу.
Бугун женем экообуз кок самса жасадык. Айылда чоп-чар кенен болгондуктан чоп теруу оной. Чалкан, аткулак, жалпыз баары бар.
Ал эми камырды ар кандай жайып жасасаныздар болот. Жарым ай формасында, торт бурч, уч бурч кылып жасайбыз.
Биз бугун чон кылып жайып, торт бурчтук кылып жасадык.
Тамагыныздар таттуу, орозонуздар кабыл болсун!
Ооз ачаарга аз калды чыдап коелу 😋😃👍
(Бышкан ашка сынчы коп 😅) ————————————————
Рецептин сурагандар учун тушунуктууроок жаза кетейин.
Кок чопторду кыркып жон эле казанды какшытып бир аз кууруп жибересинер. Анан суусун сыгып болуп аласынар. Пиязды озунчо майга кууруп аласынар. Баарын аралаштырып озунордун табитинерге жараша туз, перец дагы башка нерселерди кошсонор болот. Анан кадимки камырды жайып эле ичине салып туйуп анан казанды какшытып, калап бышыра бересинер. Оной эле.