@alhadayakg - Кара зире (сейдана) - иммунитетти көтөрүүчү эӊ пайдалуу өсүмдүк болуп эсептелет. Ал холин (В4), токоферол (Е), РР, К, С витаминдери жана фолий кычкылы (В9), бета-каротин, филлохинон, карвон, марганец, калий сыяктуу адамдын организмине керек болгон элементтерге бай. Мекени Египет болгону менен Араб өлкөлөрүндө күнүмдүк тамак-аш, дары-дармекте өтө көп колдонулат.
Кара зире майын күн сайын эртеӊ мененки тамактан кийин ичип туруу: • Кара зирени колдонуу кандагы канттын деӊгээлин эӊ сонун төмөндөтөт. • Жиликтин чучугунун жана иммундук системанын жашоо үчүн маанилүү болгон клеткаларынын иштелип чыгуусун жөнгө салат. • Ич өткөн кезде, ошондой эле, заара чыгарууга байланышкан ооруларга даба болчу каражат катары колдонулат. • Кара зире боордун жана өттүн түтүктөрүнүн жолдору ачылат. • Катуу шишикке, варикозго, көз ооруларга да эӊ сонун даба.
__________________\___