Москва / Moskva
Ардактуу айымдар, жаны жылдык досторконду каздын эти менен толуктаныз 👍. 3-4 кг каз алып (1200-1500сом), тазалап, 8-9 саат мариновкалап коебуз. Бул учун 3 кг каз болсо 3 чай кашык туз, мурч, сарымсак, олив май 1 чай кашык, лимон керек. Баарын аралаштырып, каз этине дыкат суйкоп, баштыкка ороп, 8-9 саат тыныктырабыз. Бышыраар алдында каздын ички кондойуно кургатылган кара орук, орук, же алма ж.б салып койсонуз да болот:) 200 градус ысыган духовкага фольга менен оролгон казды салабыз, эгер 3 кг болсо, 3 саат бышат. 2 саат 200 градус ысыкка, андан сон 180 гр.ысык менен бышырабыз. Майы ото коп агат. Кийин ал майды оромонун камырын майлоого кошсонуз, эми укмуш даамдуу болот😋:) досторкондун да коркун ачат, даярдоо ыкмасы да оной, ашказан да ыраазы болот😊☺️😄 жаны жылыныздар менен 🎄🎄🎄🎄🎄